Pentru inima
1.
varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2.
broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de
cord si ateroscleroza
3.
ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4.
portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea
colesterolului din sange
5.
morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza
inima
6.
pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7.
ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea
sangelui
8.
usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9.
leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10.
sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11.
uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12.
cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu
ajutorul unor minerale specifice
13.
somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul
trigliceridelor din sange
14.
dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de
inima
15.
cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare
cantitate de vitamina C sistemului vascular
16.
paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17.
rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
18.
maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19.
marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului
vascular
20.
fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de
miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21.
coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie
mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22.
zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23.
murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a
cordului
24.
socul – imbunatateste circulatia sanguina
25.
piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26.
ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor
si siliciu
27.
rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28.
grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime
speciale
29.
ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30.
prunele – previn tromboza
31.
curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei
fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32.
afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33.
ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34.
porumbul – contine vitaminele D si K
35.
ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la
formarea de colesterol pe vasele inimii
Pentru creier
36.
lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele
creierului
37.
Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat
in fier
38.
carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor
nervoase
39.
fasolea – creste puterea de concentrare
40.
oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la
dezvoltarea memoriei
41.
avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42.
bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice
pentru creier si il energizeaza
43.
caisele – stimuleaza neuronii
44.
stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45.
para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de
“lucru” a creierului
46.
mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47.
salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
Pentru
ochi
48.
castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita
substantelor sale active
49.
arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50.
mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C,
potasiu si calciu
51.
limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si
a saponinelor
52.
rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales
pentru ochii uscati
53.
gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si
calciu
54.
iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec
foarte mult timp in fata calculatorului
55.
grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba
de silur
56.
strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57.
patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58.
capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59.
Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile
oculare
60.
ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza
calculatorului
61.
rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
Pentru piele/par
62.
pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea
fermitatii pielii
63.
iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii;
in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64.
graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar
de sanatoase pentru par, piele si unghii
65.
orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66.
cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67.
hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68.
mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii
Pentru oase
69.
migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70.
spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai
rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71.
meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72.
secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de
oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73.
branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
Pentru stomac/intestin
74.
tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75.
pastarnacul – stimuleaza digestia
76.
mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77.
arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o
digestie sanatoasa
78.
mararul – amelioreaza indigestia
79.
soia – are proprietati anticancerigene
80.
nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea
riscului de cancer al intestinelor
Pentru ficat
81.
anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii
previn bolile hepatice
82.
sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83.
conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84.
drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85.
nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului
si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86.
papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87.
laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88.
menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza
crampele
89.
carnea de iepure – degreseaza ficatul
90.
carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.
Pentru rinichi
91.
sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92.
visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din
sange atunci cand este in exces
93.
castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94.
telina – protejeaza rinichii de virusuri
95.
varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza
ca un filtru pentru rinichi
96.
gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul
energizeaza
97.
ridichea neagra – este un antibiotic natural
98.
varza murata – detoxifica organismul
99.
hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in
diabet
100.
patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Cele
mai sanatoase 7 mirodenii din lume!
1.
Ghimbirul: Ingredientul activ ce
face ghimbirul atat de sanatos este gingerolul, un component despre care se
stie ca relaxeaza vasele de sange, stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa
de dureri. Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba senzatia
de voma. Astfel, ghimbirul este un condiment excelent pentru raul de dimineata
sau pentru a trata efectele secundare ale chimioterapiei.
Ghimbirul
este si anti-inflamator, ceea ce inseamna ca poate fi folosit impotriva bolilor
de inima, a cancerului, a Alzheimer-ului si a artritei. Mai mult, ghimbirul
este bogat in antioxidanti care sunt foarte benefici organismului uman.
Stire
picanta: Proprietatile sanatoase ce le contine ghimbirul au fost documentate
inca de acum 2000 de ani!
2.
Oregano: Doua dintre cele mai
importante componente din oregano sunt timolul si carvacolul ce au puternice
proprietati antibacteriene. Mai mult, un studiu a aratat ca in Mexic, oregano a
fost mai eficient impotriva amibei decat medicamentele prescrise de doctori
precum tinidazolul.
Oregano
este si un antioxidant puternic, bogat in fitonutriente. Un gram de oregano
contine de 42 de ori mai multi antioxidanti decat marul, de 30 de ori mai multi
antioxidanti decat cartoful, de 12 ori mai multi antioxidanti decat portocala
si de 4 ori mai multi antioxidanti decat afinele.
Stire
picanta: Oregano inseamna “bucuria muntelui” si in unele parti din Europa este
denumit si maghiran salbatic, fiind inrudit cu acesta.
3.
Scortisoara: Scortisoara este un
condiment anti-microbian. Un studiu din august 2003 al Revistei Internationale
de Microbiologie a descoperit faptul ca un numar scazut de picaturi de ulei de
scortisoara amestecat cu suc de morcov poate conserva mancarea si poate distruge
organismele patogene din aceasta, toate in timp ce ii da si o aroma mai
placuta.
Scortisoara
previne si formarea cheagurilor de sange si blocarea capilarelor. Mai mult,
poate imbunatati si functiile creierului.
Persoanele
care sufera de diabet ar trebui sa stie ca scortisoara este foarte folositoare
in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Un studiu din decembrie 2003 al
Centrului pentru Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1
gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange scade simtitor (la
suferinzii de diabet de tip II), la fel ca si cel al trigliceridelor si al
colesterolului.
Si
asta nu e tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre toate
condimentele!
Stire
picanta: In medicina traditionala chineza, scortisoara este folosita in ceai
impreuna cu ghimbirul pentru a trata raceala si gripa.
4.
Sofranul de India (Curcuma): Curcuma,
cea care ii da sofranului culoarea galbuie, este ingredientul activ din acest
condiment. Curcuma este o substanta anti-inflamatoare si poate lupta impotriva
unor boli precum fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita sau boala
lui Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara si
imbunatateste functiile ficatului.
Stire
picanta: Sofranul sau curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot
acest condiment coloreaza in galben traditionalul mustar.
5.
Salvia: Salvia este
anti-inflamatoare si antioxidanta. Salvia contine flavonoide, acizi fenolici si
enzime hidrolitice. Astfel, salvia poate combate artrita reumatoida, bolile
inflamatorii, astmul bronsic si ateroscleroza.
Se
pare ca salvia ajuta si la o mai buna functionare a activitatii cerebrale. Un
studiu al Societatii Farmaceutice Biochimice a revelat ca persoanele care au
consumat ulei din extract de salvie aveau o memorie mai buna fata de cei care
au urmat un tratamen cu placebo.
Stire
picanta: La origini, salvia inseamna “a fi salvat”. Mai multe companii
farmaceutice incearca sa adauge uleiul de salvie in cel folosit la gatit pentru
a preveni uleiurile sa rancezeasca si pentru a creste rata de viata a omului.
6.
Ardeii iuti: S-a descoperit ca
ardeii iuti ce contin capsicina ajuta la urmatoarele:
-
curata substantele mucoase din plamani si nas;
-
imbunatatesc imunitatea organismului;
-
previn ulcerele stomacale;
-
ajuta la pierderea in greutate;
-
reduc colesterolul si nivelul trigliceridelor;
-
previn cancerul de stomac;
-
calmeaza durerile.
Stire
picanta: Cu cat este mai iute ardeiul, cu atat mai multa capsicina contine
7. Patrunjelul:
Poate ca cel mai interesant lucru pe care il poate face patrunjelul este sa
lupte impotriva cancerului. Studiile pe animale au aratat ca patrunjelul inhiba
formarea de tumori, in special pulmonare. Mai mult, patrunjelul neutralizeaza
efectele fumului (de tigara sau gratar).
Patrunjelul
este si o sursa bogata de antioxidanti si nutrienti ce protejeaza inima
precum vitamina C, betacarotenul si acidul folic.
Stire
picanta: Patrunjelul este excelent pentru o respiratie proaspata dupa ce ati mancat.
Remediu natural pentru deblocarea artelor inimii
Dacă
suferiţi de o afecţiune cardiacă, dacă vi s-a recomandat o angiografie sau un
bypass, aşteptaţi puţin…. Înainte de a proceda fie la angiografie sau bypass,
încercaţi cu încredere acest remediu care vă poate vindeca.
Ingredientele
necesare:
1
ceaşcă suc de lămâie
1
ceaşcă suc de ghimbir
1
ceaşcă suc de usturoi
1
ceaşcă oţet de mere
Se
amestecă aceste ingrediente, iar amestecul se fierbe la foc mic, timp de 60 de
minute sau până se reduce volumul la 3 ceşti. Se ia de pe foc şi se lasă să se
răcească. Se adaugă 3 ceşti de miere naturală, se amestecă, iar remediul
rezultat se păstrează într-un borcan.
Se
consumă câte o lingură pe zi, înainte de micul dejun. Blocajul venos va ceda în
majoritatea cazurilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu