sursa: internet
Prof. dr. ROMAN MORAR: “Diabetul nu e, practic, o boală!”
Diabetul zaharat - Dr. Calin Marginean important ptr bolnavii
de DIABET...mult prea multe crime medicale se produc.. sa ne trezim...
- D-le prof. Morar, aţi cercetat minuţios diabetul (…).
Care sunt concluziile ultimelor dvs. studii ?
- În ultimii ani, am făcut mulţi paşi noi în înţelegerea
acestei boli încă necunoscute de omul modern. Eu am studiat diabetul încă din
1982, când deja aveam brevet pe Eridiarom. Tratând iniţial diareea la animale,
am văzut că acelaşi tratament are succes şi la oameni. Numai că au început
să-mi scrie pacienţii: “Eu am avut diaree şi mi-a trecut, mă simt foarte bine,
dar având şi diabet, observ că după tratament mi-a scăzut glicemia şi văd
mult mai bine. Ce să fac? Ce regim alimentar să ţin? Cum pot să beneficiez, în
continuare, de aceste rezultate în boala diabetică?”. Eu nu ştiam nimic despre diabet, nici nu voiam să
mă ocup de această boală, care mi se părea inabordabilă. “Ce facem în
continuare?”, mă tot întrebau bolnavii. Ce să le răspund? Nu puteam să-i
trimit în altă parte să afle informaţii despre un produs inventat de mine! Am
luat din biblioteci cărţile despre diabet şi am început un lung studiu… În
toate scria că diabetul este o boală incurabilă. “Cum Dumnezeu să fie incurabilă,
dacă oamenii spun că se simt bine?” - mă întrebam. Atunci am lăsat cărţile
şi am pornit pe drumul cercetării. M-am dus la Endocrinologie, am găsit un om
interesat de experimentul pe care voiam să-l realizez şi l-am întrebat:
“Domnule, poţi îmbolnăvi animale de diabet?”. Mi-a răspuns: “Da, diabetul poate
fi indus cu un antibiotic puternic!”. În 2001, timp de un an, el a îmbolnăvit
şi eu am tratat şobolani cu diabet. Şi le-am urmărit histologic pancreasul.
Ce-am constatat? După două luni de tratament natural, celulele au început să se
refacă, iar după trei luni, întreg pancreasul era refăcut! Practic, în 2001,
am descoperit şi brevetat produsul DIAVIT, cu care tratăm diabetul. Aşa cum
scrie şi în cererea de înregistrare, este “un produs medicamentos vegetal,
destinat prevenirii şi tratării diabetului”. În 2004, cercetătorii de la
Harvard, lucrând pe cultura de celule, au descoperit cam acelaşi lucru. Ei au
lucrat pe celule beta; noi am lucrat direct pe animale şi am văzut histologic
ce se întâmplă. Ulterior, după reconfirmarea internaţională a posibilităţii
de regenerare a pancreasului, am prins mai mult curaj. În plus, aveam deja sute
de oameni în observaţie, majoritatea salvaţi de la tratamentul alopat!
“Omul modern îşi sapă singur groapa, cu dinţii!”- În acest timp, aţi elaborat
şi un regim alimentar, care împreună cu tratamentul natural, ajută la
refacerea completă a pancreasului… - Sincer, regimul alimentar mai mult l-am
dibuit… Mă tot întrebam de ce sunt atâtea boli la omul modern. Modern şi
bolnav!
După cinci teze de doctorat experimentale, tóate despre
diabet (trei în medicina veterinară şi doua colaborări în medicina umană), am
ajuns la unele concluzii. Am pornit de la o observaţie: preotul, la
înmormântare, zice în toate limbile: “Din pământ eşti, în pământ te vei
întoarce…”. Cum vine asta? Suntem din pământ? Vorbeşte preotul prostii? Nicidecum! De la naştere până la trecerea în
nefiinţă, bunicii noştri mâncau numai roadele pământului. Nu erau pe-atunci
alimente cu zeci de chimicale în ele! Din păcate, omul modern îşi sapă singur
groapa, cu dinţii! Singur, nesilit de nimeni! În dorinţa lui de a face bine,
face tot mai rău! Produsele chimice nu au ce căuta în intestinul omului, pentru
că nu pot fi prelucrate! Ştiţi ce-i interesant? Se spune că omul se
adaptează, dar nu-i adevărat! El este făcut perfect, este perfecţiunea
întruchipată, nu poţi să-i aduci vreo modificare! Şi nu s-a schimbat deloc de
când e pământ! Dar progresul le ia oamenilor minţile! De dragul banului, se
iscă fel de fel de conflicte şi războaie, pentru că industria de armament
aduce profituri uriaşe! La fel face şi industria de medicamente: la prima
vedere, lumea crede că specialiştii lucrează să găsească noi leacuri pentru
bolile omenirii, dar ei mai multe suferinţe produc, din
cauza toxicităţii şi a efectelor secundare date de
medicamentele chimice! De dragul banului, trebuie producă şi ei ceva!
Societatea “de consum” în care trăim este distructivă pentru om! Otrăveşte
lumea cu bună ştiinţă, singurul scop fiind profitul! “Mă crucesc să văd că,
în diabet, se scot fructele din alimentaţie” - Atunci, ce ar trebui să facem?
Să devenim vegetarieni cu toţii?- În urmă cu peste 40 de ani, am participat la
deschiderea Institutului Oncologic din Cluj şi nu erau copii cu cancer - nici
de stomac, nici de colon! Acum, nu mai încap prin spitale! O adevărată
tragedie la care asistăm nepăsători! a ajuns ţara noastră fruntaşă în Europa
la accidente vasculare, cancer şi obezitate? Avem cel mai fértil pământ, dar
zace nelucrat! Fructele, legumele şi zarzavaturile autohtone ne pot salva,
dar cineva trebuie să le producă, iar populaţia să le consume! Mă crucesc să
văd că, în diabet, se scot fructele din alimentaţie. De ce? Pentru că sunt
dulci? Astfel se limitează aportul de vitamine şi săruri minerale din organism,
iar ele au unrol esenţial în menţinerea elasticităţii vaselor sanguine şi în
buna funcţionare a organismului! Îmi spunea o doamnă că a făcut trei operaţii
pe cord şi am întrebat-o: “Câte fructe mâncaţi dvs. zilnic?”. “Nu mănânc
deloc”. “Păi, cine vreţi să vă ţină cordul sănătos, dacă nu mâncaţi fructe?” În
mediul rural, părinţii şi bunicii noştri adunau fructele de sezon le mâncau!
Fără fructe în alimentaţie, vasele
sânge îşi pierd elasticitatea, ne creşte arterială, apoi
vasele mici se sparg în creier, cord, rinichi, extremităţi, în organele sexuale
şi ficat… acestea fiind cele mai vascularizate organe organism! Exact acele
organele unde apar şi “efectele secundare” ale diabetului! Trebuie să ne
“trezim” şi să ne întoarcem la agricultura tradiţională, care ne poate salva,
dacă vrem să fim o naţie sănătoasă.“Cine un consumă vitamine şi săruri minerale
naturale sigur ajunge bolnav!” -Săînţelegem că fructele dulci pot ameliora
efectele
diabetului? -Bineînţeles! Dar schimbarea alimentaţiei, după
ani întregi în care ne-am hrănit cu chimicale nu ne va vindeca pancreasul. Se
impune şi un tratament adecvat! A trata înseamnă a ameliora, a îmbunătăţi
starea de sănătate a unui om. Dar în cărţi scrie că diabetul este boală
incurabilă! Eu nu pot să cred şi să înţeleg asta, exceptându-i pe oamenii care
“trăiesc pentru a mânca” şi atât! Eu am introdus obligatoriu în dieta diabetică
fructele dulci: strugurii, merele,
prunele, perele, bananele etc., indiferent cât sunt de dulci (deocamdată, nu
sunt făcute de om!) - cel puţin 0,5 kg zilnic şi tot atâtea salate de crudităţi
şi de zarzavaturi, unde pe primul loc sunt cruciferele (varza cu familia ei).
Apropo de sálatele de crudităţi: aproape un milion de români merg anual în
Grecia, la mare, şi probabil tot atâţia merg în Turcia. Se bronzează şi vin
acasă fericiţi! Dar oare niciunul unvede că la fiecare masă sunt 10-15 feluri
de salate de crudităţi? Nu suntem delocreceptivi la normalitate şi nu copiem
obiceiurile sănătoase! Însă vitaminele şi sărurile minerale le uăm doar din
aceste două grupe de alimente! Cine nu le consumă sigur ajunge bolnav!
-Referitor la medicamentele antidiabetice moderne, aţi
sesizat efecte terapeutice notabile în tratamentul diabeticilor?
- În 1997, s-a tradus în limba română o carte importantă,
care se scrie poate o dată la 20 de ani: “Fiziologia umană şi mecanismele
bolilor”, de Arthur G. Guyton (S.U.A.), Editura Amaltea, Bucureşti. În
capitolul de tratament al diabetului se abordează terapia cu insulină, dieta
în diabet, legătura dintre diabet şi obezitate. Se menţionează că “boala poate
fi controlată prin simpla scădere ponderală”, că relaţia dintre tratament şi
arterioscleroză este o anomalie a metabolismului lipidic şi, practic, se
încheie cu coma diabetică. Nu scrie nimic despre diabet de tip I şi diabet de
tip II. De fapt, sugerează că există doar diabet şi atât! Tratamentul se face
diferit – cu insulină la copii şi tineret, cu tablete la adulţi şi vârstnici,
iar în ultima fază, se apelează tot la insulină! Dar şi tratamentul cu
insulină ridică probleme! Ştiţi ce se întâmplă? Există trei tipuri de
insulină: insulină rapidă - care iese din organism în 6-8 ore, insulină lentă
- care se elimină din organism în 18-20 de ore şi Lantus - care ajunge în 3 ore
la valoare maximă şi după 24 de ore e tot acolo (aceasta se foloseşte cel mai
mult, mai ales la copii). Nu-i deloc normal, fiindcă organismul nu trebuie
“scăldat” în insulină. La un om normal, care mănâncă de trei ori pe zi,
insulina este activă în organism máximum 2-4-6 ore, nu 24 din 24! Ce fac
ceilalţi hormoni?Intră în concediu de odihnă? Nenorocirea este că acest
Lantus, după 24 de ore, e tot în organismul bolnavului, care îşi face o altă
injecţie, că aşa i-a recomandat medicul. Ziua următoare la fel, şi tot aşa,
insulina se cumulează şi ajunge la valori foarte mari, ceea ce este periculos.
Cât supravieţuieşte omul în felul acesta? În boala diabetică există şi perioade
în care organismul îşi revine de la sine (aşa-zisa remisiune), când glicemia
se stabilizează la valoarea normală sau este aproape de normal. Dar în cărţile
de medicină scrie aşa: “În timpul remisiunii, este important să nu se oprească
administrarea insulinei”. Cum vine asta? Mai departe, scrie aşa: “Ţinta
terapeutică în remisiune este păstrarea funcţiei celulelor beta
pancreatice”. Cum păstrăm funcţia lor, când de fapt le blocăm? N-ar fi mai
logic să oprim tratamentul cu insulină? Aflăm că insulina “protejează”, şi
pancreasul are nevoie de o perioadă de odihnă! Păi dacă nu lăsăm pancreasul
să producă insulină, nici n-o s-o mai facă vreodată, pentru că un organ
nefolosit îşi pierde funcţia! Nu sunt împăcat cu această abordare şi mă
deranjează foarte mult că din tratamentul cu insulină un putem scoate acest
Lantus! Din cauza acestui tip de medicamente apar situaţii în care copiii fac
hipoglicemie – mama unui copil de 6 ani mi-a spus că i-a găsit insulinemia 87, când trebuia să fie maximum
20! “Nimeni nu-i profet în ţaralui!”…- Ce nseamnă acest lucru? Că tratamentul
diabetului este greşit?- Vă spuneam că în cărţile de medicină scrie că
diabetul este o boală incurabilă… Atunci, despre ce tratament poate fi vorba?
Nu poate să afirme nimeni că tratamentul care se face azi, mai ales cu tablete,
tratează diabetul. Din contră, îi înfundă mai rău pe bieţii bolnavi, pentru că
Metformina (substanţă larg folosită la noi în ţară, în Agenda Medicală având 27
de denumiri comerciale) afectează funcţia renală, funcţia hepatică şi provoacă
greaţă, vărsături, dureri abdominale, flatulenţă, scădere în greutate, diaree.
Mai contează atunci că-i şi hipoglicemiant? Păi dacă unui om îi produci diaree,
nici nu trebuie să-i faci altceva! Îl termini! Toate celelalte substanţe
folosite în diabet sunt cam pe acelaşi calapod; doar numele-i schimbat! Sunt şi
medicamente foarte scumpe, de exemplu Actos, care costă 200 de lei cutia, cu 28
de comprimate, şi conţine pioglitazonă - o substanţă despre care se ştie că
agravează diabetul zaharat! Sunt convins că mulţi diabetici îl folosesc,
totuşi! În diabet, doar tratamentul cu insulină este singurul care se apropie
cât de cât de normal…- Pe cevă bazaţi afirmaţiile?- În primul rând, pe
cercetările experimentale prin care am demonstrat - încă din 2001! - că
insulele Langerhans din páncreas şi celulele care îl formează se refac
(Brevetul nr. 121369)! Apoi, mă bazez pe cele cinci teze dedoctorat care au
avut ca temă subiecte dindiabetul experimental. Rezultatul unei teze a fost
publicat integral în “Handbook of Type 1 Diabetes - Mellitus, Etiology,
Diagnosis and Treatment”, New York (2010) - pag. 491-501, ca noutate absolută!
De asemenea, ne bazăm pe experienţele făcute pe animale, cu rezultate publicate
începând din 1990, când am observat efectul hipoglicemiant al ERIDIAROM-ului
pe purcei, pe miei şi pe iepuri. Apoi, pe abordarea originală în prevenirea
acestei boli, prin schimbarea completă a regimului alimentar şi
interzicerea alimentelor “industriale”. Un în ultimul rând, îmi sprijin
afirmaţiile pe rezultatele obţinute de miile de oameni de toate vârstele
cărora dacă respectă indicaţiile şi urmeazătratamentul natural, li se refac
celulele pancreasului şi se simt foarte bine.- D-le profesor, sunt foarte
interesante observaţiile dvs. ştiinţifice, dar cred că vă veţi pune “în cap”
toţi medicii care tratează diabetul!- Ştiu, dar pot să trăiesc cu gândul
acesta. Ştiţi vorba aceea: “Nimeni nu-i profet în ţara lui!”… Medicina
alopată ar trebui să aibă o altă abordare: să prevină apariţia acestei boli, nu
să-i trateze efectele cu substanţe chimice, care pe de o parte “repară” cât de
cât, dar pe alte zeci de căi mai mult strică echilibrul organismului.“Dacă
glicemia este ridicată, nu înseamnă că aidiabet!”- Nouă, oamenilor “moderni”,
în ce situaţii ne creşte glicemia?- Stresul de zi cu zi, de la şcoală sau de la
serviciu, necreşte glicemia. Consumul de dulciuri industriale la copii,
vaccinurile, anticoncepţionalele, tratamentele cu corticoizi şi multe altele
sunt surse de creştere a glicemiei! Lipsa mişcării, dar şi banala febră ne
măreşte glicemia! Din păcate, am acumulat multe obiceiuri proaste! Eu le dau
oamenilor două paginipe care sunt scrise toate substanţele şi obiceiurile care
măresc glicemia. Dintre ele, cel mai periculos estesă mâncăm seara târziu sau
noaptea - obicei prost, dobândit de tot poporul, după ce s-a “obosit” toată
ziua la televizor. Pe părinţii noştri îi oboseau sapa şi coasa, dar mâncau
dimineaţa bine, că plecau la hotar. Acum, cine mai mănâncă dimineaţa? Toţi merg
direct la serviciu! Ajunge omul seara acasă, pe la ora 21, şi abia atunci
mănâncă! Când merge la medic, îl găseşte cu glicemie crescută… Mâine, poimâine
la fel, şi aşa… până ajunge la diabet! A venit o doamnă nevăzătoare la mine…
Avea amputate laba piciorului drept şi degetul mare de la stâng. Picior
diabetic, din cauza unor glicemiimari… Am întrebat-o: “De când aveţi diabet?”
“Din ‘80″. “Şi cu ce v-aţi tratat?” “Cu antidiabetice orale.” “La ce oră
mâncaţi seara?” “Pe la 21-22. Dar de ce mă întrebaţi? Nu m-a întrebat nimeni
asta!”. Deci ea şi-a tratat glicemia, dar, din păcate, necorespunzător şi mult
prea târziu, pentru a-şi păstra vederea şi picioarele…Glicemia poate creşte
dintr-o mie de cauze. Dar nu înseamnă că ai diabet, dacă glicemia este
ridicată! La fel se întâmplă cu adrenalina: face cineva un accident de maşină
şi trei zile are glicemia mare. Dacă-l vede un medic şi-i face analize, gata -
zice că are diabet! Nu-i deloc aşa! Sedentarismul, stresul, adrenalina,
spitalizarea, tratamentele cu cortizon şi corticoizi, intervenţiile
chirurgicale măresc glicemia. La únele vaccinuri, reacţia firească
postvaccinală este febra, iar temperatura crescută măreşte glicemia. Orice
stres al organismului creşte glicemia! Constatăm variaţii ale glicemiei timp
de trei zile şi-i spunem omului că are diabet? Aşa abordăm noi
diabetul?“Omulmodern trebuie să fie bolnav? Atunci, unde e progresul?”- Cifrele
statistice sunt alarmante: există peste 1.500.000 de români diabetici. Se va
putea preveni în viitor această maladie?- Nouă ne lipseşte educaţia, care
trebuie începută cu copiii de la grădiniţă: ei ar trebui să cunoască toate
fructele şi să le consume conştient, să ştie că sunt bune pentru sănătate!
Educaţia în sănătate ar trebui introdusă în şcoli şi licee, astfel încât
tineretul să conştientizeze beneficiile alimentaţiei sănătoase şi ale unui stil
de viaţă cât mai apropiat de natură, iar viitoarele mame să afle că în
timpulsarcinii trebuie să consume fructe şi legume crude, dacă vor să aibă un
copil sănătos! Poate astfel tinerii vor renunţa la fast-food şi la alimentele
industriale, care conţin foarte multe chimicale. Dacă aş putea, aş impune
obligativitatea ca pe toate mesele din restaurante şi cantine să fie fructe!
Industria alimentară modernă permite folosirea a peste 3000 de aditivi alimentari,
în procesul de preparare a alimentelor -substanţe chimice considerate
nedăunătoare pentru organismul uman. Oare chiar aşa stau lucrurile? Aditivii
alimentari, coloranţii, îndulcitorii, pigmenţii, aromele artificiale,
nitraţii, nitriţii, conservanţii, acidifianţii, emulsificatorii care
menţin consistenţa produselor, agenţii de coacere, de îngroşare, de
înălbire, de afânare etc. pătrund în organism prin alimente preambalate şi uşor
de preparat. Dar ce face ficatul nostru, suprasolicitat şi “obligat” să
prelucreze aceste substanţe chimice, dintre care multe au potenţial
cancerigen? Cum reacţionează organismul copiilor mici, care au nevoie de
vitamine, proteine, minerale şi enzime naturale pentru creştere şi
dezvoltare armonioasă, dar care sunt “îndopaţi” cu dulciuri industriale
de la cele mai fragede vârste? Ce se întâmplă cu embrionul uman, care este
“bombardat” cu din hrana viitoarei mămici? Practic, aceste substanţe le
ingerăm direct; dar lista poate continua cu hormonii folosiţi în creşterea
plantelor şi animalelor (ca stimulatori), cu hormonii folosiţi ca erbicide,
care sunt absorbiţi “pasiv” de planta erbicidată, ajung în cantităţi
minuscule în organismul frágil al bebeluşilor şi se transformă în
“disruptori” hormonali. Şi ne mai mirăm că se nasc copii autiştisau că devin
supraponderali, hiperactivi ori au dificultăţi de concentrare?… Picătura de
la streaşina casei cade pe beton şi, în timp, face scobitură care se tot
adânceşte. De ce? Pentru că perseverează! La fel se întâmplă cu chimicálele
alimentaţie! Tot mai frecvent constatăm că omul “modern” şi “civilizat” face
boli noi, necunoscute generaţiilor anterioare, mai “necivilizate”! Omul modern
trebuie să fie bolnav? Cunoştinţele acumúlate trebuie să se răsfrângă negativ
asupra sănătăţii noastre? Atunci, unde e progresul? Deschideţi televizorul sau
radioul - în 5 minute eşti “vindecat” de 5 boli! Reclame care îţi induc ideea
că, pentru orice afecţiune, medicina modernă are deja o soluţie! Însă aceste
reclame nu vând altceva decât false speranţe! Abia când ajunge omul la boală
îşi dă seama că nu-i chiar aşa uşor să se vindece!… Eu nu mă mir când aud că un
tânăr sportiv, un student sau un elev “cade” pe stadion sau pe drum, răpus de
accident vascular cerebral! Sunteţi ziarişti: faceţi anchete în şcoli, în
cluburile sportive, printre tineri, în general. Veţi rămâne uimiţi să aflaţi
că ei au înlocuit de multă vreme strugurii, merele, perele sau prunele, cu
energizante, alcool şi sucuri industriale! Faceţi anchete şi printre studenţii
de la Medicină! O să vă speriaţi să vedeţi cine va ajunge să ne trateze în
viitor! Părinţii nu mai răzbesc cu munca, bunicii nu mai sunt ascultaţi!
Tinerii “învaţă” de pe internet şi cred că ştiu totul! Sunt ziare în care,
periodic, sunt abordate probleme de sănătate - lucru lăudabil, dar nimeni nu
spune că baza sănătăţii individuale a întregii naţiuni începe cu profilaxia!
Ar trebui mobilizaţi toţi factorii implicaţi în educaţia sănătoasă a ţării,
implicaţi şi viitorii părinţi pentru nou născuţi! Copiii de la grădiniţă,
şcolarii şi studenţii ar trebui să aibă cursuri speciale de alimentaţie
sănătoasă. Educatorii, profesorii, medicii de familie şi familia trebuie să
pună accent pe importanţa alimentaţiei sănătoase, pentru că un obicei deprins
în copilărie se păstrează în timp, devine un mod de viaţă! Ce se înţelege prin
alimentaţie sănătoasă? Hrană naturală, obţinută din lucratul pământului:
legume, fructe, zarzavaturi, cereale pentru consum şi pentru hrana
animalelor, care ne asigură carnea, laptele, ouăle etc.Al doilea lucru extrem
de important în menţinerea sănătăţii este mişcarea. În şcoli, orele de educaţie
fizică şi sport sunt bagatelizate, copiii aduc scutiri medicale obţinute
fraudulos de părinţi, în ideea că astfel vor avea timp să se pregătească mai
mult la alte obiecte de studiu, considerate mai importante. Însă un copil obez,
ruşinat de propriul aspect şi cu multiple probleme de sănătate rezultate din
excesul ponderal nu va ajunge niciodată “olimpic”! Aţi observat că nici nu mai
avem de unde alege sportivi? Pe vremuri, în orice sat era un teren de sport, se
făceau competiţii între clase, sate, comune, oraşe etc. Sportul avea rolul şi
importanţa lui, în primul rând pentru sănătate.Treptat, ne-am “lenevit”.
Copiii sunt “ocupaţi” cu internetul şi televizorul, adulţii cu lenea.
Oamenii de vârsta a treia greşesc şi ei: “Dacă m-am pensionat, nu mai fac
nimic! Mă odihnesc, după o viaţă de muncă!”. Şi chiar nu mai fac nimic!
Vegetează în faţa televizorului! Observaţi o familie de pensionari: foarte
repede, soţul se îmbolnăveşte, face o perioadă tratamente şi “se duce”!
Diabetul, obezitatea, accidentul vascular îl ucid. Pentru că deodată devine
sedentar! Soţia face aprovizionarea zilnică, face curăţenie, spală, duce
gunoiul… El doar “stă”. Şi “ajunge” bine!- Din relatările cititorilor noştri,
ştim că rezultatele tratamentului dvs. sunt peste aşteptări… Este de ajuns o
astfel de cură naturală pentru a controla diabetul? -V-am explicat că nu am
vrut să mă ocup de diabet. Am fost “obligat” de reacţia oamenilor! Practic, a
fost o întâmplare care m-a făcut să studiez diabetul sistematic. M-a
interesat cu ce pot să scad glicemia şi cu ce pot să “repar” pancreasul.
Elaborasem dieta antidiabetică, aveam deja Eridiarom-ul şi lucram la un nou
produs din cătină. M-am întrebat: “Ce-ar fi să combin cele două produse?”. Aşa
am ajuns la Diavit… Experienţele făcute ulterior pe animale mi-au dau
siguranţă. Am monitorizat apoi 50 de bolnavi voluntari, trataţi cu Diavit,
după şase luni de la întreruperea oricărui tratament antidiabetic. Le-am cerut
pacienţilor să-şi determine insulinemia şi peptidul C- parametri relevanţi
pentru diabet. Toţi aveau rezultate excelente! Până şi leziunile retiniene se
amelioraseră simţitor!“Ne-am îndepărtat de poruncile divine şi ne-am pierdut
«perfecţiunea»!”- Practic, cu DIAVIT şi regim alimentar se tratează concomitent
şi boala diabetică, şi afecţiunile asociate cauzate de aceasta?- Diabetul un
este, practic, o boală! Dupa atâţia ani de cercetare şi mii de bolnavi
“trataţi” doar cu dietă şi cu Diavit, am ajuns la concluzia că, mai degrabă,
este rezultatul unei alimentaţii dezastruoase! Sunt afectaţi de hiperglicemie o
groază de oameni, iar urmările sunt catastrofale: amputaţii, orbire,
obezitate, boli cardiovasculare şi alte afecţiuni asociate! Am salvat sute de
oameni de la amputaţii,cu toate că erau într-o stare destul de gravă!
Alţii au scăpat de orbire! După
tratament, retina îşi revine la normal, pentru că se reface elasticitatea
vaselor şi edemele se retrag, deci nu este vorba de o leziune în ochi! Într-o
teză de doctorat, am abordat “ochiul în diabetul experimental” şi am multe
date interesante, unele în contradicţie cu tratamentele oftalmologice care se
fac astăzi.- La final, aveţi vreun sfat pentru cititorii noştri?- Să fie
înţelepţi şi să-şi educe sănătos copiii. Dar mai ales să fie atenţi la
alimentaţie, pentru că de aici ni se trage toată nenorocirea! Pe lungul drum al
industrializării şi al vieţii “moderne”, am devenit din ce în ce mai sensibili
la factorii externi, pentru că sistemul imunitar, care ar trebui să se ocupe de
buna funcţionare a organismului, a fost ani la rând bombardat cu substanţe
toxice din alimentaţie şi mediul înconjurător, care l-au slăbit în timp şi
i-au afectat rolul bine determinat. Ne luptăm cu atâtea boli autoimune, cu
alergii greu de tratat, pentru că “paznicul” organismului este “otrăvit” şi nu
mai ştie ce să facă atunci când neconfruntăm cu infecţii, boli sau
funcţionarea deficitară a unor organe şi sisteme. Ne-am îndepărtat de
poruncile divine şi ne-am pierdut “perfecţiunea” Măcar de-am avea “mintea
românului cea de pe urmă”,să ne întoarcem la natură şi la hrana sănătoasă,
care ne pot salva de la dezastrul bolilor ce ne copleşesc!*In completarea
interviului, iata o prelegere (inregistare video) a Dr.Calin Marginean despe
diabetul
> zaharat:Autor: Florentin Popa
Diabetul zaharat - Dr.Calin Marginean Diabetul zaharat -
Dr.Calin MargineanView on www.youtube.com Previewby Yahoo
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu